0:00

Președintele Viorel Măstăcăneanu recunoaște că, în această iarnă, Ceahlăul ar putea să-i piardă pe jucătorii ce au contracte mari, în special pe ”stranierii” care au fost convocați la naționalele țărilor lor. Asta se poate întâmpla din cauza faptului că aceștia au hârtii oficiale ce atestă neplata drepturilor salariale. Primul dintre jucătorii cu care s-au purtat discuții s-a dovedit a fi portarul Calancea. Jucătorul, în vârstă de 28 de ani, a și încasat un cartonaș roșu în ultima etapă, cu U Cluj, manifestându-și astfel dorința de a pleca de la echipa pietreană. Cartonașul roșu încasat de Calancea, i-a adus portarului o suspendare de o etapă și o amendă în valoare de 740 de lei.

”Am avut deja discuții cu portarul Calancea, care și așa are un salariu prea mare și ne era greu să-l suportăm în condițiile în care ne aflăm”, a declarat Măstăcăneanu. Calancea a venit liber de contract pe 20 februarie 2014, de la Zimbru Chișinău. Evoluțiile sale bune l-au adus în atenția clubului Dinamo, care a avut prin primăvara acestui an o primă tentativă de a-l transfera, pentru a-l aduce la clubul bucureștean, unde antrenor la secția de haltere, este fratele lui, Valeriu Calancea, multiplu campion european și mondial. Totodată, Calancea este interesat să obțină cetățenia română.

”Mi-ar plăcea să existe un progres în cariera mea şi să ajung mai aproape de fratele meu. Am vorbit cu unele persoane care să mă ajute să-mi fac cetăţenie română”, a mărturisit portarul care este pe picior de plecare de la echipa pietreană. Altfel, Viorel Măstăcăneanu nu a reușit încă să ajungă la o înțelegere definitivă pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni. Cum regulile finanțărilor de la bugetele locale pentru echipele de club organizate sub formă de societăți pe acțiuni nu vor mai fi posibile din 2015, echipa pietreană nu mai poate primi finanțare nici de la Consiliul Local Piatra Neamț, nici de la Consiliul Județean, viitorul echipei de seniori depinzând în momentul de față doar de investitorii privați.

M. STOIAN

Articolul precedentVorba lu` Adrian / Poezia în închisorile comuniste. Mărturii (I)
Articolul următorCursuri pentru arbitri

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.