tuning fest

Vineri, 2 august, debutează la Piatra Neamț cea de a doua ediție a festivalului Tuning Fest. Manifestarea își propune să reîntregească imaginea turistică a municipiului prin spectacole de airbrush painting, car audio și concursuri car wash jurizate și premiate. Evenimentul va demara, vineri la prânz, cu prezentarea mașinilor înscrise în concurs, mașini ce se vor regăsi parcate în fața Galeria Mall din Piatra Neamț. Vineri după amiază va avea loc o paradă de prezentare ce va parcurge mai multe puncte din oraș, cu destinația finală Ștrandul Tineretului, locație unde vor avea loc concursurile propriu-zise. Sâmbătă și duminică, Tuning Fest va avea două secțiuni: expoziţie de maşini și car audio. În urma jurizării celor peste 100 de mașini înscrise vor fi premiați și câștigătorii însă cei mai câștigaţi vor fi publicul larg și turiștii, care vor avea parte de surprize speciale, tombole și concursuri pregătite în mod special de sponsori și organizatori.

”Este vorba despre cea de a doua ediție a festivalului de tuning de mașini, festival pe care-l dorim să devină tradiție în Piatra Neamț. Vom debuta vineri cu o paradă a mașinilor care va pleca de la Galeria Mall și va parcurge mai multe puncte din oraș – Bd. Traian, Orion, TT, strada Petru Rareș, Casa de Cultură, Pietricica – și ne vom opri în ștrand. Pentru secțiunea car audio s-au înscris în jur de 30-40 de mașini, aproximativ de două ori mai mullte față de anul trecut, iar pentru expoziție s-au înscris 70 de mașini”, a precizat Alin Roșca, organizator al festivalului.

Tuning Fest din acest an este susținut și organizat în colaborare cu Primăria Piatra Neamț dar și cu Serviciul Poliției Rutiere care promovează în paralel o campanie de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

”Primăria Piatra Neamț susține financiar desfășurarea acestui festival, în încercarea de a ne ține de cuvânt în privința hotărârii de a susține anual astfel de evenimente. Ne dorim ca și acest eveniment să se repete anual, la fel ca alte evenimente pe care noi le susținem și care au avut succes la public. Suma cu care am contribuit nu este extraordinar de importantă, dar contează orice sprijin”, a precizat Bogdan Pușcașu, city-manager Primăria Piatra Neamț.

”Din punct de vedere turistic acest eveniment adaugă valoare companiei noastre, pentru că noi o să fim gazda acestei acțiuni și parteneri ai Tuning Fest. Capacitatea de cazare din ștrand este ocupată 100%, deci turiștii și locuitorii municipiului pot să participe activ la acest eveniment. Noi am expus și video Tuning Fest atât la Piatra Neamț pe monitoarele stradale, cât și în alte orașe, pentru că turiștii trebuie să știe”, a spus Cătălin Goldan, manager Perla Invest.

”Desfășurăm în paralel această campanie împotriva consumului de alcool, având în vedere numărul mare de accidente rutiere produse din cauza consumului băuturilor alcoolice la volan”, a declarat insp. șef Lelian Andrieș, SPR Neamț

Tuning Fest se va încheia duminică 4 august cu festivități de premiere în cadrul campionatului național de car audio.

Irina CĂLIN

Articolul precedentUn nou stareţ la Mănăstirea Petru Vodă
Articolul următorNemaipomenitele isprăvi ale lui Pazvante Chioru’ (I)

1 COMENTARIU

Comments are closed.