iasi-socolaParchetul de pe lângă Tribunalul Iași a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui cadru medical de la Institutul de Psihiatrie “Socola” Iași, pe care îl acuză de “trafic de influență”.

“În cursul lunii august 2016, a primit de la o denunțătoare suma de 1.000 euro, pentru a-și trafica influența pe lângă persoane cu atribuții decizionale din cadrul unei unități medicale în scopul angajării acesteia. În fapt, la data de 28.07.2016, denunțătoarea a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, în luna iulie 2016, a fost abordată pe Facebook de către inculpatul I.V., care i-a pretins suma de 1.000 euro și căruia, ulterior, i-a și remis această sumă, lăsând-o să creadă că are influență asupra persoanelor cu putere de decizie din cadrul Spitalului de Recuperare Iași, pentru a-i facilita angajarea în cadrul acestei unități ca asistentă medicală”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

DGA – SJA Iași a efectuat în cauză mai multe activități de urmărire penală, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz. S-a beneficiat şi de sprijinul DOS – Serviciul de Operațiuni Speciale Iași și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași. (ZCH NEWS)