0:00

Ieri, 24 mai, a avut loc o videoconferință de tip workshop în cadrul căreia Ileana Spiroriu, directorul Centrului Național de Cartografie, a oferit explicații despre modul de desfășurare a lucrărilor de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. La workshopul online au participat aproximativ 50 de reprezentanți de la 18 primării de comune nemțene, precum și notari, prestatori, reprezentanți ai Asociației Comunelor din România și ai organizațiilor profesionale. Din partea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamț a participat directorul Valentin Popârda. Cele 18 comune nemțene în care se desfășoară astfel de lucrări de cadastrare sunt: Agapia, Borca, Borlești, Cândești, Dămuc, Dumbrava Roșie, Horia, Moldoveni, Păstrăveni, Petricani, Pipirig, Rediu, Secuieni, Tarcău, Timișești, Trifești, Urecheni și Vânători-Neamț.

Cadastru gratuit pentru nemțenii din 24 de comune, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Noi sperăm că Neamțul a ieșit bine la această sesiune video de tip workshop. Vor mai fi și alte întâlniri de acest fel, cu primarii din celelalte comune din țară în care se derulează proiectul. În județul Neamț sunt 24 de comune prinse în acest Proiect și ne dorim ca el să fie cât mai bine mediatizat. Pe lângă cele 18 în care se desfășoară deja lucrările, alte șase comune – Cordun, Costișa, Gherăești, Săvinești, Săbăoani și Zănești – au fost prinse în licitația lansată pe 19 mai pe SEAP de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară”, ne-a declarat directorul OCPI Neamț, Valentin Popârda.

La această procedură de licitație deschisă sunt prevăzute lucrările pentru 92 de unități administrativ-teritoriale din 26 de județe și se pot depune oferte atât de către firmele românești autorizate, cât și de către operatori europeni, până pe data de 26 iunie. În prezent, la nivel național, dintre cele 660 de comune care beneficiază de finanțare europeană, în 487 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților și în alte 70 au fost finalizate.

Angela Croitoru

Articolul precedentCopil de 2 ani rănit într-un eveniment rutier
Articolul următorȘtire actualizată. DNA – musafir nepoftit la Poșta Română
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.