Ultimul act oficial semnat de Liviu Timuș ca director al Teatrului Tineretului este un mesaj adresat opiniei publice, dar cu bătaie spre alte instituții din oraș, în speță biblioteca județeană, prin fostul său manager, Adrian Alui Gheorghe, și mai ales Primăria Piatra Neamț, prin actualul său primar Dragoș Chitic.

«Teatrul Tineretului a descoperit cu stupoare, în cursul după-amiezei de joi, 11 mai, că primarul Municipiului Piatra Neamț, dl Dragoș Chitic, a aprobat din nou organizarea unei adunări publice (protest) în fața sediului – fără să ne consulte, fără să ne informeze – la solicitarea dlui Andrei Carabelea.

Mitingul era programat sâmbătă, 13 mai 2017, în intervalul orar 18-20. S-a încercat încă o dată înșelarea opiniei publice printr-un tertip, anume că manifestanții se strâng fix la ora 18, iar după 15-20 minute pornesc fără întârziere în marș pe străzile orașului. Pregătirea spectacolului programat la ora 19 începe, însă, cu peste două ore înainte, iar spectatorii nu sosesc instantaneu când bate gongul.

Încălcarea restricțiilor conținute de art. 2 din Legea nr. 60/1991, care prevede că adunările publice nu pot stânjeni funcționarea instituțiilor de cultură, este evidentă.

În iarnă, am avut noroc de prietenia arătată de Poliție și Jandarmerie. Au organizat traseul de deplasare a manifestanților în așa fel încât întoarcerea să se producă după terminarea spectacolelor. Întâmplător, durau puțin peste o oră. Ce ne facem acum cu premiera „Revizorul”, de N.V. Gogol, care ține peste 2h30min?

Astăzi, în urma adreselor înaintate către primar și Instituția prefectului, am avut noroc cu dl prefect Vasile Panaite. Domnia sa a intervenit ferm și, în exercitarea prerogativelor privind verificarea legalității actelor administrative, l-a convins pe primar să respecte legea. Adunarea publică se va desfășura în altă parte.

Regret că în acest ultim comunicat de presă a trebuit să prezint o asemenea situație. Nici eu și nici colectivul teatrului nu îndrăznim să combatem dreptul cuiva de a manifesta, de a protesta public, dar este legitim să pretindem ca respectul exprimat de noi să fie răsplătit cu respect față de noi.

Folosesc acest prilej pentru a vă îndemna să aveți încredere și să o sprijiniți cu prietenie și generozitate pe domnișoara Gianina Cărbunariu, director general – manager interimarla TT, un real câștig pentru viitorul teatrului nostru.

Liviu Timuș»

Articolul precedentPolițiștii din Bicaz, anchetă pentru găsirea unei femei
Articolul următorComisarul șef Emil Afloarei a câștigat șefia Serviciului Criminalistic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.