DSCN1481Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Neamț au prezentat joi, 26 noiembrie, la Hotelul Central Plaza din Piatra-Neamț, două proiecte importante care au ajuns la final. În ambele proiecte au fost parteneri CCI Brașov și Innova Project. Proiectul ”Parteneriat Educație-Business”, în care a fost implicată și Casa Corpului Didactic Neamț, a constat în facilitarea procesului de tranziție de la școală la viața activă prin consilierea și orientarea profesională a 600 de elevi, prin înființarea, organizarea și funcționarea a 120 de firme de exercițiu. Cu alte cuvinte, elevii din 12 județe au fost ajutați să înțeleagă ce presupune înființarea unei firme și menținerea ei pe piață astfel încât aceasta să genereze profit. În cadrul proiectului s-au semnat nu mai puțin de 120 de angajamente între școli și firmele care și-au asumat durabilitatea acțiunilor pentru o perioadă de doi ani de zile. Elevii implicați în activitățile proiectului sunt din: Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui și Brașov, Covasna, Hargita, Mureș, Alba și Sibiu. Perioada de implementare este de 10 luni (11 februarie – 10 decembrie), iar valoarea totală eligibilă a proiectului este de 3.594.704, 10 lei. Cel de-al doilea proiect prezentat de CCI Neamț se numește ”O Șansă Pentru Succes în Afaceri” – SUCCES. Obiectivul general al proiectului a constat în creșterea ratei de ocupare în Regiunile de Dezvoltare

DSCN1485Nord-Est si Centru prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 480 de persoane cu vârsta peste 18 ani și subventionarea a 48 de planuri de afaceri prin schema de ajutor de minimis “Sprijin pentru Antreprenori”.

Vizate au fost 480 persoane, cu vârsta peste 18 ani, care au dorit să inițieze o activitate independenta, dintre acestea, 250 persoane aparținând categoriei de vârstă 18-25 ani, înmatriculate în învățământul superior.

DSCN1486La finalul acestui proiect, nu mai puțin de 48 planuri de afaceri au fost subvenționate prin schema de ajutor de minimis “Sprijin pentru Antreprenori”; 600 persoane au primit consultanță antreprenorială; au fost înființate 48 de intreprinderi și subvenționate, cu cca 15.000 EURO fiecare; au fost create 100 de noi locuri de muncă; au fost înființate alte 9 intreprinderi în cele două Regiuni de Dezvoltare. (M. TEODOROF)

Articolul precedentACTUALIZARE Taxiuri care pun viaţa clienţilor în pericol
Articolul următorDrumuri – praf, accidente – gârlă! Avem contract de deszăpezire!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.