DOCUMENTE Burse de 2.200 de lei pentru elevi merituoşi, dar fără posibilităţi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiA VI-a ediție a Fondului de Burse, coordonat de Fundația Comunitară Iași, a demarat, joi, 29 septembrie.

Pentru a beneficia este necesar ca persoanele interesate să trimită dosarul, până pe data de 31 octombrie 2016, către echipa Fundației Comunitare Iași.

„Copiii și tinerii talentați, care și-au dovedit gândirea ascuțită și deschiderea către oameni, pot candida pentru o bursă de merit sau de performanță, în valoare anuală de 2.200 de lei. Bursele sunt oferite de ieșeni, care contribuie la Fondul de Burse, ca să susțină împlinirea unor copii străluciți, în momentul în care fac primele alegeri de viață. Ei selectează viitorii bursieri și, timp de un an, le sunt aproape, urmărindu-le evoluția. Bursierii intră într-un program de dezvoltare personală, iar sprijinul material este însoțit de ședințe de consiliere și sesiuni de socializare. Tinerii pot folosi 1.800 de lei din valoarea unei burse ca să acopere costurile educației, iar 400 de lei sunt investiți în dezvoltarea abilităților de comunicare și integrare, prin sesiunile de socializare”, afirmă reprezentanţii Fundației Comunitare Iași.

„Dacă ești în clasele V-XI, ai avut media generală peste 9 în fiecare an, însă în ultimul timp, venitul pe membru de familie nu a depășit 650 de lei, depunde-ți dosarul pentru o bursă de merit! Dacă faci însă performanță în domeniul pasiunii tale, ești în clasele I-XI, iar părinții abia reușesc să țină pasul financiar cu evoluția ta, atunci candidează pentru o bursă de performanță!”, îndeamnă organizatorii.

Ghidul complet de candidatură:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/09/iasi-burse-ghid.pdf

În 2012, primii ieșeni au pus mână de la mână și-au sprijinit 5 copii să-și urmeze chemarea. De atunci, s-au oferit alte 187 de burse. Ieșenii care contribuie la Fondul de Burse aleg ei înșiși copiii pe care-i susțin. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentȘedința de Consiliu local la Roman cu nervi, inadvertențe și miros de demisie
Articolul următorLIGA A V-A: Echipe atenţionate din cauza sărăciei!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.