incendiu

În data de 15 decembrie 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a intervenit în 20 situaţii de urgenţă, cele mai importante fiind:

Misiuni de stingere incendii

La ora 07:57, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman  au fost alertaţi şi au intervenit cu 8 subofiţeri, 1 ambulanţă şi 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă  pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu  izbucnit la o locuinţă particulară din satul Simioneşti, com. Cordun. Au ars: acoperişul casei construit din lemn şi învelitoare de tablă pe o suprafaţă de  cca. 20 m.p., elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte şi elemente de tîmplărie.
În bucătăria locuinţei a fost găsită proprietara locuinţei carbonizată. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor şi a transportat la spital pe fiica proprietarei care a suferit un atac de panică.
Împrejurarea determinantă: jar căzut din sistemul de încălzire.

La ora 23:32, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ – Garda nr. 2 Poiana Teiului au fost alertaţi şi au intervenit cu 5 subofiţeri  şi 1 autospecială de capacitate medie pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o stână din satul Buhalniţa, comuna Hangu. A ars o baracă construită din plăci OSB cu izolaţie de vată minerală şi acoperiş din plăci de carton bituminat pe asterială de lemn cu suprafaţa de cca 16 m.p., un generator de curent, articole de mobilier şi îmbrăcăcăminte. Cauza incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile ale construcţiei.

Intervenţii SMURD

Echipajele  SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ au fost solicitate să intervină la 15 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat şi 3 cazuri care necesitau ajutor medical de urgenţă.

INSPECTOR ŞEF
Col. NIŢICĂ IOAN

Articolul precedentPace și prietenie la Târgu Neamț: Opoziția și Puterea au mărit dările locale
Articolul următorBozieni: Buzunarul primarului, sub presiune