BREAKING NEWS ŞEREŞ şi NAGY CONDAMNAŢI DEFINITIV, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCodruț Șereș a primit 4 ani și 8 luni închisoare iar Zsolt Nagy – 4 ani.

Dosarul s-a aflat în faza de apel, după ce, în decembrie 2013, fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a fost condamnat la șase ani închisoare cu executare, iar fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Zsolt Nagy, la cinci ani de detenție.

Șereș a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracțional și șase ani închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, urmând ca el să execute pedeapsa cea mai grea, de șase ani.

Zsolt Nagy a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru aderare la un grup infracțional.

În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy, acuzați de aderare la un grup infracțional organizat cu caracter transnațional și trădare prin transmitere de secrete.

Acuzațiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8% din acțiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA București și SC Avioane SA Craiova aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanță în vederea privatizării SN Radiocomunicații SA.

De asemenea, ei sunt acuzați și în legătură cu adjudecarea licitației pentru asigurarea consultanței în vederea restructurării și privatizării CN Poșta Română, selectarea prin licitație a consultantului internațional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acțiunile deținute de statul român la Romtelecom.

Articolul precedentNEAMŢ: Câţi revoluţionari mai avem?
Articolul următorNEAMŢ: Marc şi Dumitraş, sub comanda lui Tata Puiu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.