0:00

BOTOŞANI: Trafic de droguri la penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Penitenciarul Botoșani

Trei deţinuţi din Penitenciarul Botoşani şi un alt individ aflat în stare de libertate sunt acuzaţi că au pus la cale o reţea prin care să introducă droguri în puşcărie, relatează “Botoşăneanul”. Joi, 11 februarie, la penitenciar s-au făcut cinci percheziţii, structurile de combatere a crimei organizate şi antidrog monitorizând acest caz de aproximativ două săptămâni. Concomitent au avut loc percheziții şi în locații situate pe raza judeţelor Suceava, Botoşani şi Iaşi, fiind emise şapte citaţii şi puse în executare patru mandate de aducere. Din primele date, coordonatorul grupării era un individ din Iaşi, care a luat legătura cu fratele său, aflat în libertate, şi i-a spus acestuia să facă rost de droguri (etnobotanice) şi să le introducă în penitenciar, ascunse în interiorul unor obiecte de îmbrăcăminte, obiecte de uz personal sau alimente, toate astea ambalate în colete. Fiind nevoie de alţi complici din exterior care să aducă coletele rudelor încarcerate, deţinutul din Iaşi a apelat la doi colegi de carceră din judeţul Suceava.

„Rolul suspecţilor era acela de a-şi determina unii membri de familie (soţii, surori etc.) să preia coletele astfel ambalate şi să le introducă în Penitenciarul Botoşani în cursul programului vizită/pachete, în funcţie de zilele în care puteau beneficia de aceste drepturi”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precizându-se că în urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, respectiv opt telefoane mobile, nouă cartele SIM, trei microSD de memorie, comprimate şi înscrisuri.

„Cercetările sunt continuate de DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani şi SCCO Botoşani, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale desfăşurate de membrii grupului sus-menţionat”, precizează anchetatorii, susţinând că până în prezent nu au rezultat indicii că aceste activităţi ar fi fost sprijinite de gardieni.

BOTOŞANI: Trafic de droguri la penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiControlul efectuat, miercuri seară, 12 februarie, în cele 130 de celule ale Penitenciarului Botoşani a dus la confiscarea a 18 telefoane mobile şi a 4 încărcătoare improvizate, informează „Monitorul de Botoşani”. Aparatele au fost descoperite în camerele de detenţie, posesorii acestora alegându-se cu rapoarte de incident. Totodată, ei vor fi duşi în faţa Comisiei de disciplină, care va dispune şi măsurile aferente. Verificarea celulelor a urmărit, spun reprezentanţii penitenciarului, identificarea unor obiecte interzise, precum şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere.

„Eradicarea acestui fenomen reprezintă o prioritate, atât a conducerii Penitenciarului Botoșani, cât şi a sistemului administraţiei penitenciare, activitatea fiind parte integrantă dintr-o serie de acţiuni permanente menite să prevină şi să combată acest fenomen”, spun reprezentanţiii unităţii de detenţie. Controlul a venit după ce mai mulţi deţinuţi închişi la Botoşani au fost implicaţi în înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, dar şi alte înşelăciuni prin intermediul telefoanelor mobile.

Articolul precedentNEAMȚ: Primarul Alexandru Drăgan anunţă alegeri şi câştigarea judeţului
Articolul următorIAŞI: Antibiotice, pe profit în vremuri de criză
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.