muzeul judetean botosaniMuzeul Județean Botoșani, în parteneriat cu Școala Populară de Arte Botoșani, Liceul Tehnologic Bucecea, Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădeni, organizează, în perioada 31 mai-2 iunie 2016, la Muzeul de Etnografie, atelierele creative și de îndemânare intitulate “Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei muzeale.

“Aflate la a doua ediție, atelierele propun celor interesați o abordare teoretică și practică a acestui meșteșug străvechi, asociat Paștelui și întregii perioade de până la sărbătoarea Înălțării Domnului, cu intenția mărturisită de a familiariza publicul cu ornamentică, simbolistica și deprinderea «închistririi» ouălor”, potrivit comunicatului citat.

Cu sprijinul prof. Maria Ursulean şi prof. Daniela Podariu, dar și al grupelor de elevi, pe care acestea le coordonează, vor avea loc întâlniri interactive si de creatie, prin care vor fi aduse în prim-plan tradiţia, frumuseţea şi autenticitatea artei populare. Taxa de participare este de 2 lei/persoană. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLemn fără documente legale confiscat de polițiștii de frontieră
Articolul următorADRNE: 41 milioane € pentru “promovarea spiritului antreprenorial”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.