O lumânare lăsată aprinsă peste noapte a dus la izbucnirea unui incendiu astăzi, 30 decembrie, într-o garsonieră situată la etajul 1 al unui bloc de pe strada Adrian Adamiu din municipiul Botoșani.

Dată fiind ora la care a izbucnit incendiul, proprietarul, în vârstă de 58 ani, dormea în locuință şi nu a realizat că o parte din mobilier s-a aprins. Alarma a fost dată puțin după ora 3 de vecini, care până la sosirea forțelor de intervenție i-au alertat şi pe ceilalţi locatari.

Două echipaje ale Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani, au ajuns la fața locului.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau mocnit câteva bunuri din interiorul garsonierei. Proprietarul a fost găsit de pompieri căzut în locuință, intoxicat cu fum. El a fost preluat de echipajul SAJ Botoșani și transportat la spital.

Ceilalţi 39 de locatari care au ieșit din apartamente nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru a evita tragediile, pompierii vă sfătuiesc:

– asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

– nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

– amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

– nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;

– stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

– nu adormiţi cu lumânările aprinse

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO: Încă o victimă a focului în Iaşi, la Voineşti
Articolul următorBărbat băut, întins pe şosea, lovit de o maşină