Cei 14 liberali aleși consilieri județeni nu s-au prezentat la ședința de constituire a Consiliului Județean Neamț, de vineri, 24 iunie, boicotând constituirea legislativului în același mod în care au sabotat validarea Consiliului Local Piatra Neamț.

De la PSD au fost prezenți 17 consilieri, dar nu toți cei aleși, unii dintre aceștia renunțând la mandat. S-au retras Florentina Moise de la UNPR și social-democrații Liviu Harbuz, Gheorghe Oprea, Vasilică Harpa și Nicolae Sălăgean. În locul acestora, în Consiliul Județean Neamț, intră supleanții Adrian Bourceanu, Vasile Nica, Neculai Pușcașu, Olga Nistor și Gabriel Dan Pavăl.

De la PMP își anunțase retragerea încă de săptămâna trecută Ștefan Burlacu, acesta fiind înlocuit de Laurențiu Dulamă.

După o ședință la fel de scurtă ca la Consiliul Local Piatra Neamț, Emilia Arcan le-a spus în glumă angajaților din CJ Neamț, prezenți în sală: „N-ați scăpat încă de mine”.

Tot după ședință, liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a anunțat încă o dată că este dezamăgit de atitudinea celor din PNL și că nu va participa la discuții cu aceștia. „Domnii de la Partidul Național Liberal ignoră încă o dată votul nemțenilor, pe care îl duc în derâdere. Asta înseamnă oameni politici iresponsabili. La liberali cred că este o gașcă de oameni care sunt puși pe căpătuială, pentru care interesul personal și de grup contează și nu interesul cetățeanului. Așa cum ați văzut și astăzi, la Consiliul Local Piatra Neamț au absentat, la Consiliul Județean au absentat. Noi, cei din PSD, împreună cu partenerii noștri, cu care formăm o majoritate, ne-am prezentat astăzi la ambele consilii să încercăm să punem lucrurile pe făgaș și să ne apucăm de treabă. Din păcate, încă o dată, PNL, prin acești oameni iresponsabili, a ales să boicoteze ședința de formare”, a declarat Ionel Arsene, după ședința de la CJ.

Acesta a continuat cu mesajul direct către liberalii nemțeni: „Așteptăm să vedem ce se va întâmpla marțea viitoare. Le spun celor de la PNL că e timpul să respecte nemțenii și votul pe care l-au primit și, dacă în continuare vor avea aceeași atitudine de batjocură față de votul oamenilor, eu sunt convins că în toamnă oamenii vor taxa oamenii Partidului Național Liberal și pe aceștia indivizi, care nu văd decât interesul lor la compania Apa Serv, unde au contracte.  Cred că marea lor frică este că vom veni să vedem cum s-au administrat banii județului Neamț, pentru că, în afară de ultimele 6 luni, și Consiliul Județean și Primăria Piatra Neamț au fost conduse de PDL”. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentNemţean implicat în accident rutier în Suceava
Articolul următorAlți trei consilieri locali au renunțat la funcții
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.