pietricica turism

26 de biserici catolice și ortodoxe, dar și mănăstiri din Neamț au fost amendate de pompieri înainte de sărbătorile pascale.

Valoarea amenzilor este de 14.500 lei și sancțiunile au fost date pentru nereguli la instalațiile electrice și la sistemele de încălzire, în special. „Pe parcursul anului 2019, cadrele inspecției de prevenire au desfăşurat activităţi preventive la obiectivele de cult catolice și ortodoxe pentru a asigura reducerea riscului de incendiu la această categorie de obiective. În cadrul celor 111 controale s-au constatat 372 nereguli, fiind aplicate 293 avertismente şi 26 amenzi contravenţionale în cuantum de 14.500 de lei”, a declarat lt. col. Ciprian Mitrea, prim adjunct în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

În conferința de presă din 25 aprilie 2019, lt. col. Ciprian Mitrea a mai precizat că în ultimele două săptămâni au fost transmise adrese tuturor protopopiatelor din Neamț pentru reamintirea măsurilor și a regulilor de prevenire la incendii pe perioada slujbei de Înviere. La rândul lor, pelerinii și credincioșii sunt atenționați să nu blocheze cu mașinile căile de acces, să-și supravegheze copiii, iar în situație critică să ajute la evacuarea femeilor și copiilor.

(C.I.)