0:00

Bilanţul Zilelor Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMaratonul activităţilor propuse nemţenilor de către Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” sub genericul „Zilele Bibliotecii” a adus, prin cele peste 50 de evenimente, peste 2.000 de persoane spre instituţia de cultură, atrase, fie prin tematicile abordate, fie datorită numelor invitaţilor (personalităţi reprezentative ale culturii române cum sunt scriitorul Dan C. Mihăilescu, ori prof. univ. dr. Constantin Dram, precum și tinerii poeți prezenți la Nocturna bibliotecii), care au onorat instituția de cultură nemțeană prin prezența lor.

Pe parcursul celor 8 zile în Biblioteca Judeţeană au fost susţinute fost conferinţe, spectacole de teatru-lectură, vernisaje ale unor expoziţiiei de artă plastică, expoziţii de carte. Programele de audiţie muzicală, lansările de carte, colocviile colegiale şi concertele au completat ansamblul manifestărilor. A fost susţinut, de asemenea, un incitant spectacol de muzică şi poezie, la care au participat tineri poeți din toată ţara. Activităţi speciale au fost cele dedicate copiilor, dar şi pledoriilor pentru lectură, ca mijloc de binevenită îmbogăţire spirituală, la orice vârstă. Dincolo de aceste date statistice,  nemţenii au avut parte, în intervalul 21 – 28 octombrie, şi de înscriere gratuită pentru obţinerea unui permis de bibliotecă, lucru de care au beneficiat 532 de persoane.

Bilanţul Zilelor Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene: „Ne-am bucurat de faptul că publicul din Piatra Neamţ a fost receptiv la programul nostru, unul divers şi pe care l-am pus la cale în relaţie cu orizontul de aşteptare al celor cărora ne adresăm. Am deschis cu această ocazie expo-clubul care poartă numele lui Victor Brauner, loc pentru viitoare saloane de carte, saloane de artă plastică sau pentru manifestări culturale de anvergură. Am colaborat foarte bine, în cadrul Zilelor Bibliotecii, cu Primăria şi Biblioteca din Bicaz, dar şi cu Seminarul Veniamin Costachi de la Neamţ, cu toţi bibliotecarii din comune. La întrunirea profesională cu bibliotecarii comunali le-am propus colegilor ca fiecare bibliotecă în parte să-şi organizeze o săptămână în care să fie pus în evidenţă potenţialul cultural local, să fie promovate cărţile şi actul lecturii”.

Articolul precedentVictorie în Himalaya: Ticu Lăcătuşu a cucerit Ama Dablam!
Articolul următorGreva din Sănătate în imagini! Ministerul va contesta protestele în instanţă!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.