Bilanțul oficial al furtunilor din Neamț: 21 de case afectate, drumuri și pâraie colmatate, pagube de 11 milioane de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ședința de ieri, 5 septembrie, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,  a fost analizată și situația existentă în mai multe comune din județ ca urmare a furtunilor și precipitațiilor abundente din perioada aprilie – august a acestui an. În baza a 11 rapoarte din perioada 11 mai-28 august, comisia a luat decizia de a înainta o listă cu obiectivele afectate către guvern pentru a obține finanțare din Fondul de intervenție la dispoziția guvernului.

Mai exact, ar fi nevoie de peste 11 milioane lei numai pentru drumurile naționale, județene și comunale stricate de apă, dar și șanțuri, rigole, rampe și podețe din comunele Agapia, Borca, Bozieni, Farcașa, Boghicea și Bicaz Chei. În plus, 21 de locuințe din Icușești, Grumăzești, Valea Ursului, Farcașa și Borca au nevoie de reparații la acoperișul caselor care au fost distruse într-un procent de până la 25%, potrivit listei aprobate în ședința de astăzi.

Angela Croitoru

Articolul precedentVerificări și acțiuni de prevenire a incendiilor în școlile din Neamț
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Voi insista pentru necesitatea demarării campaniei de vaccinare gratuită anti – HPV și pentru băieți”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.