0:00

Bijuterii și arme vechi de 3.0000 de ani găsite în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn tezaur vechi de peste 3.000 de ani și probabil extrem de valoros, dar se pare și unicat, a fost descoperit în Neamț. Anunțul a fost făcut de Rocsana Josanu, șefa Direcției pentru Cultură Neamț. „Se pare că nu este un sit arheologic în locul unde au fost descoperite, au mai fost făcute căutări în zonă și n-a mai fost găsit nimic. Probabil a fost un loc de ofrandă adusă zeilor, după cum ne-a spus colaboratorul nostru prof.univ.dr. Neculai Bolohan de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași”, a declarat Rocsana Josanu.

Bijuterii și arme vechi de 3.0000 de ani găsite în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Comoara a fost scoasă la lumină de un detectorist din județul Bacău. Pe 22 octombrie, el s-a prezentat la primăria Icușești și a predat un număr mare de bijuterii, aplice, nasturi, colane, toate fiind datate aproximativ din secolele 11-9 înainte de Hristos, din perioada epocii bronzului și cea timpurie a fierului, dar și un pumnal Akinakis, datat prin secolele 7-5 Î.Hr.

Bijuterii și arme vechi de 3.0000 de ani găsite în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În acest moment tezaurul se află încă la Direcția pentru Cultură Neamț, Complexul Muzeal Național Neamț refuzând să-l preia pentru evaluare.

G.M.

Articolul precedent2522 lei – indemnizaţie lunară pentru tinerii aflaţi în plasament care au împlinit 18 ani
Articolul următorDosarul Robmet. Curtea de Apel a modificat sentința Tribunalului Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.