0:00

De vineri, 28 octombrie, a intrat în vigoare Ordinul comun al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și cel al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin care tinerii aflați în plasament care au împlinit 18 ani și își continuă studiile sau lucrează vor primi o sumă de bani de la stat.

Ordinul aduce două mari noutăţi în domeniu: o indemnizaţie lunară pentru tinerii care au crescut într-o familiei în care au fost daţi în plasament, iar familiile care au copii în plasament primesc o indemnizaţie de sprijin.

Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor beneficia de o indemnizaţie lunară în valoare de 2.522 de lei, până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Legiutorul încearcă să-i sprijine în acest mod pe tinerii care aleg să meargă la facultate sau care intră imediat în câmpul muncii.

Familiile care iau copii în plasament sau au astfel de tineri în plasament primesc o indemnizaţie de 420 de lei pentru fiecare copil în parte. Banii sunt separat faţă de alocaţia pentru plasament.

2522 lei – indemnizaţie lunară pentru tinerii aflaţi în plasament care au împlinit 18 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul și implicarea absolut necondiționate a acestor persoane, care iau în plasament copii, și care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta. Așa cum apreciem cu adevărat munca și dedicarea asistenților maternali, era momentul să arătăm că aceeași prețuire o avem și față de familiile sau persoanele care iau acești copii în plasament.

Aceste noi drepturi, ca de altfel și alocația lunară de plasament, se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, a precizat ministrul Familiei, Gabriela Firea pe site-ul oficial al ministerului.

Ordinul comun care stabileşte cele două drepturi financiare a fost publicat în Monitorul Oficial.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Bărbat rănit după un accident în care a fost implicat un tractor
Articolul următorBijuterii și arme vechi de 3.0000 de ani găsite în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.