0:00

În ședință extraordinară, miercuri, 15 martie, consilierii locali ai Bicazului au votat în unanimitate, proiectele de hotărâre care au vizat, în principal, aprobarea indicatorilor pentru proiecte de investiții ce vor fi depuse, spre finanțare, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

BICAZ: Străzi modernizate şi pod de 7 milioane de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDintre toate proiectele considerate de aleșii bicăjenilor ca fiind de maximă importanță pentru oraș, cel mai costisitor se referă la modernizarea a aproximativ 3 kilometri de străzi (Energiei, Uzinei, Muncii, Aleea Dorului, Crăsniței) și construirea unui pod armat peste râul Bicaz (la intersecția străzilor Energiei cu Uzinei). Un obiectiv în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, din care contribuția orașului ar fi  de în jur de 611.000 lei. În expunerea de motive  pentru realizarea acestor investiții se precizează că s-a ținut cont de „necesitatea îmbunătățirii condițiilor de trai a locuitorilor, asigurarea accesului auto și pietonal la principalele obiective de interes social din oraș (primărie, școală, liceu, biserică, spital, poliție etc.) în condiții de confort și siguranță, ridicarea gradului de urbanism a unor zone situate în intravilanul orașului.”

BICAZ: Străzi modernizate şi pod de 7 milioane de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin devizul general estimativ rezultă că pentru construirea podului este nevoie de aproximativ 1.200.000 de lei, iar pentru reabilitarea și modernizarea străzilor, în jur de 4.700.000 lei (la acestea se adaugă și alte cheltuieli cu amenjarea terenului, studii, rapoarte, consultanță, asistență tehnică etc.). Edilul orașului, Nicolae Sălăgean, a amintit în ședința de CL că, dacă acest proiect va fi aprobat, reușindu-se în acest fel construirea unui pod, se va lua în calcul și realizarea unei centuri rutiere, care să devieze traseul mașinilor de mare tonaj, care acum traversează centrul Bicazului. O idee vehiculată cu mai mult timp în urmă, motivată atunci de faptul că punea în pericol circulația pe podul care, între timp, a fost reabilitat. (T. MARIAN)

Articolul precedentStart în Luna plantării arborilor – ediția 2017
Articolul următorSimularea examenelor naționale: faza pe generatoare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.