0:00

Biblioteca Kirileanu a organizat Săptămâna Cărții pentru copii și tineret, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a organizat şi în acest an, în perioada 2-8 aprilie, Săptămâna Cărţii pentru Copii şi Tineret, activităţile din acest an fiind dedicate celebrării operei lui Antoine de Saint-Exupéry.

Manifestarea este cuprinsă în Parteneriatul Educațional Internațional „Prietenie… pe o… sfoară…”, inițiat de Biblioteca Județeană „George Barițiu“ Brașov, prin Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret, la nivel naţional, ediția a X-a.

„Acțiunile parteneriatului, programate în perioada aprilie-iulie 2022, sunt dedicate promovării literaturii pentru copii și stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Sunt încurajate să participe bibliotecile publice, bibliotecile școlare, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului. De-a lungul celor nouă ediții anterioare, s-au alăturat proiectului peste 500 de instituții culturale din întreaga țară și din Republica Moldova. Numele parteneriatului, „Prietenie… pe o… sfoară…“, a fost inspirat de activitatea practică ce însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul bibliotecilor lor, pe o sfoară“, a precizat Mihaela Mereuţă, directorul bibliotecii judeţene.

Fiecare partener va trimite organizatorului trei fotografii de la activități și expoziții, care vor fi incluse în expoziția virtuală finală.

Săptămâna Cărții pentru Copii și Tineret va fi celebrată în special de către Secția de Carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“, care organizează o serie de ateliere de lectură și de jocuri logico-educative, cu scopul popularizării colecțiilor pentru copii și tineret din fondul secției.

Una dintre aceste activităţi, atelierul de lectură „Povestea unui om leneș de Ion Creangă“, cu prezentarea Zilei Păcălelilor, a fost desfășurat în parteneriat cu Grădinița cu Program normal nr.13 Piatra-Neamț, educatoare Ioana Savin, marți, 5 aprilie. Proiectului „Prietenie… pe… o sfoară…“ i-a fost consacrat un atelier de lectură și desen, miercuri, 6 aprilie. Astăzi, 7 aprilie, atelierul de lectură „Tolba lui Păcală“ are ca parteneri C.S.E.I. „Alexandru Roșca“, prof. Anca Luca și prof. Ancuța Fecioru. Vineri, 8 aprilie, în intervalul orar 13.00-14.00, va avea loc atelierul „Jocul poveștilor“, cu jocuri pentru dezvoltarea imaginației și creativității.

Tot în acest context, sunt organizate ateliere şi la alte secții. Astfel, Sala de lectură a derulat atelierul creativ de primăvară în care a fost descoperit iepurașul Felix din cartea „Scrisori de la Felix“ de Annette Langen și Constanza Droop, marți, 5 aprilie. Sala de lectură face recomandări de lectură pentru tineri și promovează tinerii autori nemțeni care au publicat texte în volumul „Creativ GTK“, prin postări zilnice pe rețele de socializare.

De Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, 2 aprilie, Filiala „Vasile Conta“ a desfășurat proiectul „Cărțile îndrăgite ale copiilor“, realizat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Zănești, prin profesor învăţător Iuliana Blaga.

Angela Croitoru

Articolul precedentDoi nemțeni şi-au pus capăt zilelor
Articolul următorFOTO: O ambulanţă de Neamţ a luat foc la Bisericani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.