29 Primaria Roman

Conducerea Primăriei Roman a întocmit un plan în baza căruia beneficiarii ajutorului social vor munci în schimbul sprijinului financiar primit de la stat. Astfel, cei care se încadrează în Legea venitului minim garantat și sunt apți de muncă se vor ocupa de salubrizarea unor zone pe care se depozitează necontrolat deşeuri menajere şi nemenajere, precum şi de întreţinerea unor zone verzi.

Pentru lunile de iarnă, adică ianuarie, februarie, noiembrie și decembrie, beneficiarii de ajutor vor trebui în primul rând să curețe trotuarele de zăpadă, să curețe aleile din parcuri și să facă ordine în zonele din apropierea platformelor gospodaresti şi a punctelor de colectare selectivă.

Pentru restul anului, beneficiarii de ajutor social trebuie să grebleze spațiile verzi, să măture aleile și trotuarele, să curețe șanțurile și rigolele de pe străzi, să ude spațiile verzi și să colecteze resturile menajere şi vegetale din puncte neorganizate (dig Moldova, lizieră Moldova, str. Islazului, Obor, Arteră ocolitoare, str. Teiului (Pod de fier), Cartodrom, Ştrand). Conform datelor oficiale, în 2013, au prestat ore de muncă lunar circa 180 – 240 de persoane, cu o medie de 60 de ore pe lună. Planul de acțiune pentru beneficiarii venitului minim garantat trebuie aprobat de consilierii locali. (C.M.)