Două băuturi răcoritoare vândute sub mărcile Figo (producător Maspex Romania) și Fruits & Friends (producător ALONOR COMPANY SRL) au fost retrase din magazine Carrefour, Penny, Metro și Selgros din țară. În ambele cazuri, motivul pentru scoaterea de la vânzare este nivelul oxidului de etilenă care ar depăși limitele permise de reglementări în vigoare.

Băuturi răcoritoare Figo și Fruit&Friends retrase din magazine Carrefour, Penny, Metro și Selgros, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat pe site-ul său: „Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo”. Compania consideră că „nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”. Băuturile afectate și loturile avute în vedere pentru fiecare lanț de magazine le puteți consulta aici.

Băuturi răcoritoare Figo și Fruit&Friends retrase din magazine Carrefour, Penny, Metro și Selgros, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cazul produselor Fruits & Friends, „producătorul ALONOR COMPANY SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate mai sus, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor”, notează un comunicat de pe site-ul ANSVSA. De asemenea, compania producătoare „recomandă clienților care au achiziționat produsele având loturile mentionate mai sus sa NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”.

Vlad B.

Articolul precedentGalerie Foto. Târgul Meșteșugarilor de la Piatra Neamț
Articolul următorTânără din Borca cu sindrom Down dispărută
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.