Trei bărbați din Roman au fost reținuți, pentru că au fost prinși de polițiști conducând autovehicule fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului. Toți trei au ajuns în arest și sunt cercetați „sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere”.

„În noaptea de 26-27 august, în jurul orelor 01.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman a depistat pe bulevardul Republicii, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din Roman, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de peste 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată poliţiştii au constatat că acesta avea permisul de conducere reţinut din anul 2017, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, iar în urma audierii sale, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii aceluiaşi tip de infracţiune, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Poliţiştii l-au introdus în arestul I.P.J. Neamţ, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă. Tot pe 27.08.2018, în urma administrării probatoriului, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Roman au reţinut pentru 24 ore, un tânăr de 25 de ani, din Roman, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În fapt, în noaptea de 25-26 august, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Roman a depistat un tânăr de 25 de ani, din Roman, care conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, din Roman, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat alcoolscopic, a rezultat o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au stabilit că acesta avea reținut permisul de conducere de la finalul anului 2017, pentru comiterea unei infracţiuni similare. Conducătorul auto a fost introdus în centru de reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Neamţ, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Neamț.

Cel de-al treilea, în vârstă de 31 de ani, a întregit informarea de la poliție, pentru că, în seara de 27 august, a fost depistat pe o stradă din Roman, conducând sub influența alcoolului (peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat). A refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și, cu prilejul discuțiilor, s-a constatat că nu avea nici permis. Astăzi, a fost reținut pentru 24 de ore. (E.C.)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI CSM Ceahlăul-Aerostar (29.08; 17:30) * Declaraţiile antrenorului Gabriel Rădulescu
Articolul următorPoiana Teiului: drum blocat de copaci și aluviuni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.