Doi soți, ea în vârstă de 80 de ani și el de 81 de ani, din Piatra-Neamț, au suferit arsuri la față și mâini după ce au fost surprinși de explozia buteliei. Incidentul s-a produs în această dimineață, 16 septembrie, pe la ora 10, la locuința de pe strada Boboteni. Amândoi erau în bucătărie și, în momentul când femeia a aprins aragazul, s-a produs deflagrația, din cauza scăpărilor de gaze. Flăcările le-au cuprins hainele și amândoi s-au panicat.

La locul dezastrului au ajuns două echipaje de pompieri cu autospecialele și paramedicii SMURD. „Proprietarii locuinței, un bărbat de 81 și o femeie de 80 de ani, au suferit arsuri ușoare la nivelul feței și membrelor superioare. Aceștia au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, refuzând transportul la spital”, a declarat slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.
Au ars bunurile din bucătărie și s-a deteriorat tavanul. Pompierii au stabilit că explozia a fost cauzată de scăpările de gaze de la aparatul de gătit.
La locul evenimentului s-a deplasat și un specialist de la Inspectoratul Județean în Construcții Neamț, care să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistență a casei și dacă proprietarii pot locui fără să-și riște viața.

C.I.

Articolul precedentAmenzi de 280.000 lei pentru muncă la negru și activitate suspendată la o carieră de piatră
Articolul următorUn șofer începător a riscat o depășire periculoasă și a provocat un accident