reclama autocenter

După o perioadă în care au stat oarecum în umbră, escrocii care folosesc metodele “Concursul” şi “Accidentul” au început, din nou, “activitatea”. Luni, 17 martie, două bătrâne au fost sunate de un individ – nu se ştie încă dacă acelaşi – care le-a anunţat că au câştigat premii importante în bani, dar ca să intre în posesia lor trebuie să achite nişte “taxe”.

Prima, abordată în jurul orei 15, o femeie de 82 de ani din Piatra Neamţ, a aflat că a câştigat 10.000 de euro din partea unei societăţi comerciale. Bătrâna ştia metoda, n-a crezut o iotă de la început, nici nu l-a lăsat pe escroc să-şi spună toată povestea, a închis telefonul şi a anunţat poliţia.

În schimb, o femeie de 68 de ani din Horia nu a fost la fel de inspirată şi a crezut sincer că a câştigat 3.000 de euro, aşa cum i s-a spus la telefon. N-a stat pe gânduri şi a depus mai bine de 4.000 de lei, aproape 1.000 de euro, în contul care i s-a dictat. Şi-a dat seama peste câteva ore că a fost păcălită, pentru că n-a mai sunat-o nimeni să-i spună cum să procedeze să-şi ridice “premiul”. Atunci a anunţat poliţia.

Ca de fiecare dată când se întâmplă ca escrocii să păcălească oameni în vârstă, poliţiştii fac apel la cetăţeni să nu dea curs nici unei solicitări venite din partea unor necunoscuţi, care sună de pe numere private, şi se recomandă ca fiind din partea unor mari companii. În situaţii de acest gen, persoanele abordate telefonic ar trebuie să anunţe imediat poliţia sunând la 112. (C. MIRCEA)

Articolul precedentȘi luptă și dăi și dăi și luptă (I)
Articolul următorŞi-a înjunghiat soţia şi a fugit prin oraş

1 COMENTARIU

  1. Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul! Ce inseamna lacomia de bani nemunciti! Cum sa crezi asemenea prostii?

Comments are closed.