reclama autocenter

pompieri noapteaO bătrână, de 86 de ani, din satul Râşca, Drăgăneşti, a murit în chinuri cumplite, în seara de 30 decembrie, după ce i-a luat foc casa din cauza coşului de fum deteriorat.

Incendiul a fost observat de un vecin, care a sunat la 112, la ora 23:04.

„La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 13 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, cu 3 autospeciale de stins incendii şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, constatând că locuinţa şi cele două anexe ale acesteia erau cuprinse de flăcări, care se puteau extinde la o casă aflată pe direcţia vântului”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

“Pompierii au început simultan acţiunile pentru scoaterea bătrânei de 86 de ani şi de protecţie a casei învecinate. Pentru a ajunge la bătrână, pompierii au fost nevoiţi să intre în dormitorul acesteia, unde tavanul era căzut, dar şi o parte din grinzi. Luând toate măsurile de siguranţă, militarii au scos corpul femeii din casă, apoi au continuat cu operaţiuni pentru stingerea incendiului. Misiunea pompierilor s-a terminat la ora 02:10. Au ars casa din bârnă de lemn, acoperită cu draniţă, şi anexele din lemn, acoperite cu plăci de azbociment”.

Tot miercuri seara a luat foc şi casa unei alte bătrâne, de 81 de ani, din Tămăşeni. De data asta, cauza a fost jarul căzut din sobă, iar locuinţa care nu avea decât 35 mp, a ars în totalitate. Pompierii au protejat o altă casă, aflată în aceeaşi curte, precum şi o locuinţă vecină, situată la mai puţin de 2 metri distanţă. Paramedicii i-au acordat primul ajutor bătrânei, care suferise un atac de panică, după care au transportat-o la spital.

C. MIRCEA

Articolul precedentBăncile aproape subordonate ANAF! Ce trebuie să raporteze de la 1 ianuarie?
Articolul următorPerformanţe handbalistice nemţene în Luxemburg
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.