Bătrân salvat de un vecin, de un escroc care a vrut să-l înşele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSe pare că se ridică o nouă „trupă” de escroci, care profită de apropierea Paştelui şi de întoarcerea acasă a unor români care muncesc în străinătate. Şi e vorba despre nişte escroci hotărâţi, care acţionează ziua, nu în toiul nopţii ca „iniţiatorii” metodei. Iar în ziua de 31 martie, Poliţia Piatra-Neamţ a primit trei sesizări referitoare la tentative de înşelăciune.

Din primele verificări,  poliţiştii au stabilit că persoane necunoscute au apelat între orele 11.00 și 16.20, trei persoane, un bărbat și o femeie de 79 de ani și un bărbat de 73 de ani, toți din Piatra Neamț”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Sub pretextul că rudele celor apelați sunt implicate în accidente rutiere, persoanele necunoscute au solicitat sume de bani pentru rezolvarea cazurilor. Într-un caz, în momentul solicitării mai multor informații de către partea vătămată, apelantul a închis telefonul, iar în celelalte două situații victimele nu au dat curs solicitării, anunțând poliția”.

Unul dintre bătrâni a fost la un pas, însă, să le dea bani escrocilor. S-a dus să împrumute de la un vecin şi acesta i-a atras atenţie că riscă să fie păcălit şi cel mai bun lucru pe care-l poate face este să anunţe poliţia.

Având în vedere perioada premergătoare sărbătorilor și faptul că, în acest timp, majoritatea celor plecați în străinătate aleg să se întoarcă acasă, vă recomandăm ca, atunci când sunteți anunțați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicați cei dragi, să luați legătura cu membrii familiei pentru a verifica informația”, recomandă poliţiştii. „Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele implicate în accidentul rutier”.

Poliţiştii le reamintesc cetăţenilor că, în cazul unui accident, plata despăgubirilor se face după pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti.

C.M.

Articolul precedent900 de semnături pentru grevă la Spitalul de Urgență Piatra-Neamț
Articolul următorÎn atenţia AJF! Jucător luat cu SMURD-ul de la stadion! Se impune prezenţa Ambulanţei şi la meciuri de Liga a IV-a!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.