O butelie, care scăpa gaz, a fost la un pas de a-l trimite pe lumea cealaltă pe un bătrân de 76 de ani din satul Luminiş, comuna Piatra Şoimului. Ca în fiecare dimineaţă, şi în ziua de 6 mai bătrânul s-a dus în bucătărie şi a făcut o cafea. O oră mai târziu, când a aprins chibritul, cu intenţia de a folosi din nou aragazul, s-a produs explozia.

“A avut noroc că nu e explodat butelia, ci doar acumularea de gaz din încăpere”, ne-a declarat Gheorghe Rusu, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Şoimului. “S-a speriat foarte tare, a suferit şi nişte arsuri pe faţă şi pe mâini, aşa că pompierii militari care au venit la intervenţie au chemat ambulanţa SMURD să-l ducă la spital. Nu era în stare gravă, era conştient, vorbea, dar are nevoie totuşi de tratament pentru arsuri, ca să nu se infecteze”.

În incendiul care a urmat după explozie au ars obiectele electrocasnice din bucătărie şi o porţiune dintr-un perete din lemn. Focul a fost stins de un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. (C. MIRCEA)

Articolul precedentEscroc în numele preotului
Articolul următor… pe scurt …