pietricica turism

Seria I a fost una dintre cele mai spectaculoase din Liga a III-a, în acest sezon. Mai cu seamă din retur, odată cu venirea lui Ovidiu Marc antrenor la Ceahlăul II, pietrenii n-au pierdut niciun joc în 2014, realizând două egaluri și restul victorii. Cu victorii și în cele două partide ce s-au încheiat la egalitate, 1-1, pe teren propriu, cu Kosarom Pașcani și 1-1 în deplasare, la Rădăuți, echipa a doua a Ceahlăului ar fi jucat în play-off. La finalul campionatului regulat, seria I a fost prima din cele trei rămase cu final necunoscut înaintea ultimei etape a sezonului regulat al Ligii a III-a. Asta deoarece nu se ştia cine va merge mai departe în play-off, alături de Kosarom, Dorohoi, Miroslava, Cetatea şi Petrotub.

Antrenorul Ovidiu Marc

Bătălia s-a dat indirect între CSM Moineşti şi Bucovina Pojorâta, primii având avantajul meciurilor directe în caz de egalitate de puncte. Echipa lui Sorin Trofin a capotat la Târgu Neamţ, acolo unde Cetatea a jucat pe bune şi s-a impus cu 3-1 în faţa moineştenilor, pe care i-a trimis în play-out, pentru că echipa din Pojorâta nu a avut emoţii contra Aerostarului, în ultima etapă a sezonului regulat.

Romanul e în ”pole-position”

Jocul rezultatelor a făcut ca la final de sezon regulat să avem de a face cu doi lideri, dar şi trei echipe pe ultimul loc al podiumului. Egalul Kosaromului la Roman (scor: 0-0) a însemnat pierderea titlului de campioană a sezonului regulat în favoarea celor de la FCM Dorohoi, ca urmare a rezultatelor mai bune înregistrate de echipa lui Colban în meciurile directe, 2-2 la Paşcani şi 0-0 acasă. Locul al treilea le-a revenit celor de la Petrotub, care i-au învins în toate meciurile directe atât pe Miroslava, cât şi pe Cetatea, în timp ce ieşenii s-au ales cu locul 4, după 2-0 şi 0-1 cu gruparea din Târgu Neamţ.

În schimb, în clasamentul pentru play-off, deşi au avut un singur eşec, dar şi cel mai bun golaveraj (18-8), echipa din Dorohoi s-a clasat de abia pe locul secund, din cauza numărului mare de egaluri – 5 la număr, context în care romaşcanii pornesc din postura de lideri. Miroslava şi Kosarom împart locul 3, cu câte 13 puncte, dar ieşenii stau mai bine la meciuri directe. Cetatea şi Pojorâta închid clasamentul play-off-ului cu 11, respectiv 10 puncte. Romanul este lider, deși bugetul de la începutul sezonului nu a fost unul care să o determine să transfere jucători pentru a întări lotul.

Laminorul Roman

”Eu sper să continuăm cu jocuri similare celui de la Miroslava, în faza play-off-ului. Vrem să promovăm şi vom face tot ce depinde de noi”, a afirmat antrenorul secund Iosif Susanu. “Să fiţi pe locul I şi să promovaţi! Voi găsi eu finanţare”, a promis primarul Laurenţiu Leoreanu. ”Noi vrem să-l punem pe domnul primar în dificultate. Vrem să promovăm!”, a afirmat Gabriel Țapu, fostul atacant al Laminorului Roman, acum organizator de competiţii la SCM Petrotub.

Cetatea Targu Neamt

Cetatea, doar șanse teoretice

Cel mai rău în această luptă stă Cetatea Târgu Neamț, dar acolo, dincolo de declarațiile ”războinice” date de oficiali, se citește amatorismul. Echipa a pierdut puncte importante în 2014, iar cei implicați în viața echipei au ieșit în evidență doar la comisia de diciplină a FRF. Ajunsă în lupta pentru salvarea de la retrogradare, CSM Moineşti are măcar satisfacţia că ocupă primul loc în clasamentul pentru această fază a competiţiei, cu un avans de şase puncte faţă de satelitul Ceahlăului. Pietrenii, însă, vin din postura de echipă neînvinsă în acest an, un adevărat ”tăvălug” ce a ”măturat” cu toate pretendentele la promovare. Tinerii de la Ceahlăul II au primit penalty-uri dubioase împotriva lor, dar nimeni nu s-a plâns de arbitraj tendențios, au învins în deplasare pe FCM Dorohoi, cu 3-0, într-un meci în care gazdele porneau mari favorite și au făcut din Petrolul Moinești, dintr-o pretendentă la promovare, o echipă de pluton , printr-o victorie fără drept de apel, la Piatra Neamț. Când toată lumea crede că Ovidiu Marc îl va ajuta pe prietenul Vali Avădanei, în partida Petrotub – Ceahlăul II, pietrenii au câștigat în stil de mare echipă, pe finalul partidei de pe stadionul ”Moldova”.

Program

Fazele play-off şi play-out ale campionatelor de fotbal din Liga a III-a vor începe vineri 18 aprilie. În faza play-off se va ţine cont de clasamentul alcătuit pe baza rezultatelor înregistrate între cele 6 echipe calificate. Se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur, pe parcursul a 10 etape. Echipa care se va clasa pe locul I la finalul acestei faze va promova în liga secundă. În prima etapă, Petrotub Roman va juca pe teren propriu cu Bucovina Pojorâta (vineri, 18 aprilie). Celelalte meciuri din etapa I sunt: FCM Dorohoi – Cetatea, Kosarom Paşcani – Știinţa Miroslava. În etapa secundă, Petrotub, echipa cu șansele cele mai mari la promovare în Liga a II-a, va juca tot pe teren propriu, cu FCM Dorohoi.

Cristi SOROCEANU

Clasament

1 Roman           10       5               3               2               14-9          18

2 Dorohoi          10       4               5               1               18-8          17

3 Paşcani          10       3               4               3               12-11       16

4 Miroslava       10       4               1               5               13-11       13

5 Tg. Neamţ      10       3               2               5               8-16          11

6 Pojorâta         10       3               1               6               8-18          10