mascatiO ceartă conjugală, degenerată în loviri reciproce, aşa cum îi stă bine unui cuplu în care ambii parteneri sunt egali în drepturi, a devenit o încăierare între familiile extinse ale celor doi soţi, după ce ambii au cerut ajutor. Aşadar, la locul faptei – o casă din Săvineşti -, s-au adunat 20 de ţigani, cu tot cu proprietarii aflaţi în deranj matrimonial, adică Mărioara Stănescu (36 de ani) şi Nicolae Stănescu (31 de ani). Conform tradiţiei, s-a ajuns la o încăierare generală, în care fiecare a lovit, dar a şi încasat, în funcţie de breşele din tehnicile de apărare.

Poliţiştii de la Roznov, care au intervenit după ce Mărioara Stănescu a sunat la 112, în după-amiaza de 9 februarie, au cerut sprijin de la Secţia Rurală Săvineşti şi de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Scandalul a fost potolit, un bărbat şi o femeie, ambii de 62 de ani, au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital, iar 3 femei şi 6 bărbaţi au fost conduşi la audieri. S-a stabilit, din verificările făcute la faţa locului, că, din 20 de participanţi, doar 11 s-au lovit activ, restul de 9 făcând galerie. După ce li s-a acordat primul ajutor şi medicii au constatat că cei doi ”răniţi” nu au mare lucru, şi ei au fost preluaţi de poliţişti şi duși la anchetă. Activitatea de identificare (există persoane care au acelaşi nume şi aceeaşi vârstă şi domiciliul în Săvineşti, o singură femeie fiind din Roznov) nu a fost tocmai uşoară pentru poliţişti, ca, de altfel, nici audierea, în condiţiile în care fiecare Stănescu susţinea că a fost lovit, dar n-a agresat pe nimeni. În final, previzibil şi nediscriminatoriu, poliţiştii au emis ordonanţe de reţinere pentru toţi cei 11 bătăuşi şi i-au condus la arest, pentru 24 de ore. Este vorba despre 4 femei, cu vârste de 36 (reclamanta), 41, 62 şi 64 de ani, şi 7 bărbaţi – doi de 31 de ani (inclusiv Nicolae Stănescu), şi ceilalţi de 32, 34, 37, 62 şi 71 de ani.

Toate persoanele reţinute sunt cercetate pentru încăierare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, şi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, cu propunerea luării unei măsuri preventive”, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Cea mai severă măsură care se poate lua împotriva Stăneştilor, la fel ca în cazul scandalului deja celebru de la Târgu Neamţ, este controlul judiciar. Legea nu prevede posibilitatea arestării preventive pentru infracţiunile de acest tip. Aşa că, după ce le expiră ordonanţele, Stăneştii vor putea pleca acasă, unde vor trăi în pace, bună înţelegere şi facere de (mulţi) copii, până la următoarea încăierare. (C.M.)

Articolul precedentPârtia Cozla: 9.000 de lei în două zile
Articolul următorFemeie cercetată pentru că vindea jucării şi rechizite false
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.