0:00

Barierele Spitalului devin funcţionale, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În cursul acestei săptămâni, potrivit conducerii Spitalului Judeţean Neamț, parcările din curtea celei mai mari unități medicale din județ vor fi taxate diferit. Pentru o oră de parcare în curtea spitalului tariful va fi de 3 lei. Pentru cei care aduc pacienți sau iau pacienți de la spital, staționarea nu se taxează primele 15 minute. Până acum, tariful era unic. Cel care intra în curtea spitalului trebuia să achite 3 lei indiferent de timpul de parcare. Același bilet putea fi folosit de mai multe ori. Noul sistem de percepere a taxei a fost stabilit după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost montate 3 bariere de acces.

„Spitalul Județean are o capacitate de 300 de locuri de parcare. Mai avem de montat spațiile pentru oamenii care vor încasa banii. Pentru început vom lucra cu personal în baza unor de contracte de prestări servicii. În timp vom avea angajați permanenți pentru că aceste bariere vor funcționa non-stop”, a declarat dr. Ioan Lazăr, managerul SJ Neamț.

Pentru moment, angajații firmei de pază, care se ocupau și de încasarea banilor pe bilete nu vor fi afectați prea mult de noile modificări, dar conducerea spitalului spune că ar vrea să renunțe la serviciile lor. „Încercăm să reducem din cheltuieli spitalului. Aceasta a fost și ideea cu barierele. Cu firma de pază avem un contract pentru că legea ne obligă, dar intenționăm să montăm mai multe camere video, astfel încât serviciul de pază să fie acoperit doar de cei de la Jandarmerie și Poliția Locală”, a adăugat  dr. Lazăr.

Banii încasați pe taxa parcării vor fi folosiți, pentru început, la acoperirea cheltuielilor care s-au făcut cu achiziționarea barierelor, aproximativ 25.000 de euro.

Marian TEODOROF

Articolul precedentUnic-Medicina Târgu Mureș 2-3: Evoluție în salturi
Articolul următorPomi de Crăciun, cumpăraţi în rate!

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.