tribunal-neamt-02Grigore Moțoc, de 37 de ani, din Solca (Oniceni), a fost condamnat de Tribunalul Neamț, pentru un scandal pe care l-a făcut la începutul anului 2014. Atunci s-a certat cu femeia cu care locuia, și cu care avea un copil de doi ani, și a vrut s-o bată cu un par. Femeia avea, însă, copilul în brațe și cel mic a încasat câteva lovituri drept în cap. A fost dus la spital la Roman și transferat ulterior la Iași, unde a fost internat mai bine de două luni, pentru a fi tratat de fracturile craniene și hematoamele suferite.

Tatăl agresor a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, însă ulterior acuzația a fost modificată în loviri sau alte violențe. Procesul a mers greu pentru că mama copilului a reușit, în cele din urmă, să-și părăsească bărbatul și a fost dificil de găsit. La fel de dificil au fost găsiți martorii care au asistat la scena violentă, petrecută în uliță, când femeia tocmai voia să plece de la domiciliul concubinului care o bătea periodic.

Instanța a decis ca Moțoc să fie condamnat la un an și jumătate de închisoare sub supraveghere și la 60 de zile de muncă în folosul comunității (ceea ce s-ar putea să-l deranjeze cel mai mult). În plus, el are de plătit cheltuielile de spitalizare la Iași (2.200 de lei) și cele către ambulanță (1.058 de lei). Sentința nu este definitivă. Mama copilului nu s-a constituit parte civilă în proces și, implicit, n-a avut nicio pretenție financiară de la fostul ei concubin. (C.M.)

Articolul precedentExplozie într-un bloc din Piatra-Neamț
Articolul următorANOFM: Suceava şi Neamţ, campioane la angajări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.