Un bărbat din Târgu Neamţ, care a ajuns în apa Ozanei în după-amiaza de 10 aprilie, a fost scos de pompieri la mal, după ce martorii scenei au sunat la 112. Bărbatul se pare că s-a împiedicat şi, atent la petul de bere pe care îl transporta, a plonjat în apă. A căzut cu faţa în jos, ceea ce putea să-i fie fatal, chiar dacă apa este până într-un metru de adâncă. Şi, în loc să-l răsucească şi să-l scoată din apă, oamenii au aşteptat să vină pompierii, că au sediul aproape de zona podului, unde s-a întâmplat incidentul.
În fine, militarii l-au scos pe bărbat din apă, cadrele medicale i-au făcut manevre de resuscitare pentru că, evident, înghiţise şi aspirase apă şi, când a dat semne că-şi revine, l-au transportat la spital. Trist este că unii cetăţeni nu mai întind un deget să ajute pe cineva, nici dacă ar putea s-o facă fără niciun risc pentru ei înşişi. S-au obişnuit să acţioneze „procedural”, uitând că, uneori, procedurile ucid. Iar nepăsarea şi mai des. (C.M.)

Articolul precedentL4: Nici o suspendare după derby-ul Bradu-CSM Ceahlăul! Lista amenzilor de achitat până pe 16 aprilie!
Articolul următorIncendiu prin autoaprindere la o moară din Humulești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.