pietricica turism

turist 1Grigore Dan M., un bărbat din Braşov, venit în Neamţ împreună cu 4 prieteni, ca să lucreze la amenajarea interioară a Centrului de vizitare a Parcului Naţional Ceahlău, s-a rătăcit în masiv sâmbătă seara. Jandarmii montani au fost anunţaţi, prin 112, de unul dintre prietenii bărbatului, că acesta a plecat să se plimbe pe la ora 16,30, iar până la ora 20 nu s-a mai întors la locul de cazare.

Concomitent cu primirea solicitării, jandarmii montani din Bicaz, în timp ce se deplasau cu autoturismul din dotare pe traseul turistic Izvorul Muntelui – Secu – Izvorul Alb, au observat pe un drum forestier din zona Bolătău, un bărbat care le-a făcut semn să oprească”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.

Jandarmii montani au mers cu bărbatul până la locul de cazare. Situaţia a fost una delicată dat fiind faptul că bărbatul nu cunoştea zona, nu era echipat corespunzător, se lăsase întunericul, iar telefonul acestuia avea bateria descărcată. Înainte de a-şi lua rămas bun de la jandarmi, bărbatul rătăcit le-a mulţumit acestora, iar militarii i-au atras atenţia cu privire la posibilele consecinţe negative ale nerespectării regulilor de comportament pe munte”.

C. MIRCEA