Bărbat prins în flagrant într-un liceu în timp ce vindea droguri unui minor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași a reținut pentru 24 de ore, vineri, 30 septembrie, un bărbat care-a fost prins în flagrant în timp ce vindea cannabis unui elev minor într-un liceu din Iași. Elevul, care apoi a vândut la rândul său droguri unui coleg, este cercetat sub control judiciar pentru trafic de droguri de risc. Bărbatul care i-a vîndut drogurile se află acum în arest preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată ieri, 1 octombrie, de judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Iași.

Totul a fost decoperit în cadrul unei acțiuni preventive și pentru combaterea traficului de droguri desfășurată în perioada 29 septembrie-1 octombrie, de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași-Serviciul Antidrog în colaborare cu IPJ Iași.

“În cauză s-a reținut faptul că în cursul lunii septembrie 2022 inculpatul major a comercializat în mod repetat, droguri de risc unui inculpat minor, care la rândul său a vândut drogul de risc unui elev dintr-o unitate şcolară.
În data de 30.09.2022, inculpatul major a fost prins flagrant de către organele de cercetare penală în timp ce comercializa, unui minor, droguri de risc – Cannabis.
La aceeaşi dată, 30.09.2022, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în judeţul Iaşi, pe parcursul căreia au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace probatorii, pe care s-a pus în evidenţă prezenţa Tetrahydrocannabinolul (THC) (cannabis –n.r.)”,
precizează procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Pe masa senatorilor se află un proiect de ordonanță prin care polițiștii ar putea efectua controale în școli și ar putea testa antidrog elevii, urmând ca cei care sunt sub influența unor substanțe psihoactive să fie incluși în programe de recuperare, după ce sunt anunțați părinții.

Angela Croitoru

Articolul precedentDirecția de Asistență Socială Târgu Neamț a prezentat rezultatele proiectului „Violența domestică nu are scuze”
Articolul următorDoi bărbați împușcați pentru că s-au plâns de prețul strugurilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.