Un bărbat de 50 de ani, din satul Itrinești, comuna Mărgineni, a murit strivit de o sobă pe care încerca să o dărâme, în ziua de 6 februarie. Omul vorbise cu o femeie din sat, care avea o casă bătrânească, nelocuită de mulți ani, și-o rugase să-i dea lui soba din cărămidă. Odată ce-a avut acordul proprietarei, s-a apucat de treabă, cu gândul să-și facă acasă la el o sobă. Numai că, din cauza stării avansate de degradare, atât soba, cât și peretele de alături s-au surpat peste bietul om. Când a ajuns ambulanța la locul solicitării, cadrele medicale au constatat că politraumatismul prin strivire pe care l-a suferit bărbatul i-a fost fatal.

În cauză polițiștii desfășoară cercetări într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat agentul Georgiana Moșu, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

Uciderea din culpă este noua încadrare juridică a ”morții suspecte”, deci nu înseamnă, neapărat, că va fi găsit vinovat cineva de moartea bărbatului. (C.M.)