accident-noaptea-06Trei accidente s-au petrecut în judeţul Neamţ, sâmbătă (12 noiembrie) seara, după lăsarea întunericului.

Primul a fost la Răuceşti şi, iniţial, a fost anunţat ca fiind foarte grav, însă ulterior s-a dovedit că victima era inertă din cauza stării de ebrietate în care se afla. Persoana rănită – un bărbat de 45 de ani din localitate – circula cu bicicleta şi, într-o intersecţie, n-a acordat prioritate unui autoturism care circula în direcţia Târgu Neamţ – Fălticeni. După ce-a fost transportat la spital, biciclistul a fost supus mai multor investigaţii şi s-a stabilit că nu are nimic grav.

În schimb a fost rănit serios un bărbat de 57 de ani din Roznov, care a fost lovit de un autobuz care, la ora 17:30, circula înspre Bacău. La volan se afla un bărbat de 46 de ani din Bacău, care n-a observat la timp pietonul.

Ultimul accident s-a petrecut la ora 19:30 în Piatra-Neamţ, pe o trecere pentru pietoni de pe bulevardul Decebal. Un autoturism care venea dinspre Bicaz a acroşat o fetiţă de 4 ani, care traversa, însoţită de o tânără de 25 de ani, ambele fiind din Paşcani. Copilul a fost transportat la spital, unde medicii au constatat că are leziuni uşoare. În toate cazurile s-au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

În condiţiile în care se anunţă vreme nefavorabilă, poliţiştii recomandă şoferilor să fie prudenţi în trafic, să circule cu viteză adaptată condiţiilor meteo, să păstreze o distanţă mai mare între autovehicule şi să-şi doteze maşinile cu anvelope de iarnă. (C.M.)