Actualizare: Bogdan Ciobanu a scăpat de arestul preventiv. Judecătoria Piatra-Neamț a decis, în ședința de ieri după-amiază, 2 iunie, să-l plaseze în arest la domiciliul său din Constanța și să fie supravegheat de Poliția Municipiului Constanța. El trebuie să respecte anumite obligații, altfel va fi arestat preventiv. „Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Ciobanu Bogdan. În temeiul art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin. 4 lit. d, art. 218 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 02.06.2021 până la data de 01.07.2021, inclusiv, faţă de inculpatul C.B., cercetat în cadrul dosarului nr. 1784/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (…) patru acte materiale săvârșite la datele de 20.02.2021, 26.02.2021, 27.02.2021, 05.03.2021). (…) În temeiul art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul C.B. are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice pe nicio cale cu persoana vătămată B.E. sau cu membrii de familie ai acesteia. Supravegherea inculpatului pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Poliţia Municipiului Constanţa”, se arată în decizia instanței publicată în portal. Parchetul poate ataca această decizie.

Știre inițială: Domiciliul unui bărbat de 34 de ani, din Constanţa, a fost percheziţionat, în ziua de 1 iunie 2021, de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale în colaborare cu cei de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț. După încheierea percheziţiei, în cursul căreia au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele SIM şi medii de stocare, bărbatul a fost adus la audieri şi reţinut pentru 24 de ore.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada februarie – martie 2021, persoana bănuită,  prin folosirea fără drept a datelor de identificare ale cardului de debit ce aparținea unui bărbat de 60 de ani, din Piatra Neamț, ar fi efectuat patru tranzacții financiare on-line, neautorizate, în cuantum de 4.000 de lei. Suma de bani existentă în cont ar fi fost utilizată, prin intermediul unor procesatori on-line, la achiziționarea de produse”, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

C.M.

Articolul precedentȘtire actualizată. Aflat sub control judiciar, un exponent al neamului Lăcătuşu a comis o tâlhărie
Articolul următor152 de familii din regiunea Nord Est ar putea primi ajutoare de la Guvern