Un proiect de hotătâre de Guvern care urmează a fi adoptată astăzi, 3 iunie, prevedere acordarea de ajutoare pentru „familii și persoane singure care se află în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, accidente, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială”.

Conform notei de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern, „Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Protecției Sociale”.

În județele din regiunea Nord Est, 152 de familii au urma să fie beneficieze de acest sprijin: Bacău – 35, Botoșani – 26, Iași – 35, Neamț – 29, Vaslui – 13.

Conform proiectului, ajutoare mai însemnat ar urma să primească persoanele afectate de incendii și cei care suferă de boli grave, necesitând „suport financiar considerabil pentru tratamente și recuperare medicală”. Suma totală alocată pentru acest proiect este de 1.381.600 de lei.

Proiectul integral îl puteți citi mai jos.

hotarare

Vlad B.

Articolul precedentȘtire actualizată. Bărbat din Constanţa – acuzat de fraude informatice, victima este din Piatra-Neamţ
Articolul următorAcuzații de corupție la Serviciul Rutier Botoșani: 11 polițiști reținuți și 6 plasați sub control judiciar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.