Ziua comunei Bodești s-a lăsat cu cercetări din partea polițiștilor. După miezul nopții de 19 august, un bărbat de 40 de ani, din localitate, a fost depistat că amenința cu un cuțit mai mulți tineri, fiind beat. A fost imobilizat și dus la Poliție, iar cuțitul de vânătoare cu care amenința oamenii de pe stradă a fost confiscat de către oamenii legii.

Bărbat din Bodești cercetat pentru patru infracțiuni, ZCH NEWS - sursa ta de informații„La data de 20 august, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Gârcina au desfăşurat măsuri de ordine cu prilejul serbării zilei comunelor Bodeşti şi Dobreni. În jurul orelor 00.30, aceştia au depistat în centrul localităţii Bodeşti, un localnic de 40 de ani, sub influenţa băuturilor alcoolice, care ameninţa cu un cuţit un grup de tineri. Imediat, poliţiştii l-au imobilizat şi încătuşat pe acesta, iar ulterior a fost condus la sediul Postului de Poliţie Bodeşti pentru a fi audiat. Cuţitul de tip vânătoare a fost ridicat în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor. Totodată, s-a stabilit că bărbatul s-ar fi deplasat în locul unde a fost depistat cu un autoturism, fapt pentru care a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, a declarat Robert Costân, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor prevederile art. 372 din Codul Penal: fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire; arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice; substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (E.C.)

Articolul precedentPompierii s-au dat în bărci după o lebădă oloagă
Articolul următorL4 S-au liniştit apele la Bradu Borca * Florin Pintilii rămâne antrenor * Amical cu Victoria Horia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.