Sâmbătă, 10 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au reușit să prindă un infractor urmărit la nivel național. Bărbatul de 53 de ani, din Botoșani, se plimba liniștit pe o stradă din Piatra-Neamț când a fost ridicat de polițiști.

Pe numele acestuia, la data de 2 noiembrie 2020, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 2 ani și 3 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals privind identitatea, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea polițiștilor. Pe 23 martie 2021, Judecătoria Suceava a emis, pe numele aceluiași bărbat, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Care au fost faptele? Pe 1 noiembrie 2017,  fără a avea permis de conducere, botoșăneanul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea accidentând un pieton ce se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. În urma impactului, victima a suferit leziuni ce au necesitat 10-12 zile de îngrijiri medicale. După accident, bărbatul a părăsit locul accidentului, iar, pe 2 noiembrie 2017, în județul Vâlcea, la verificarea documentelor de identitate a prezentat un act de identitate ce aparținea unui alt bărbat.

Bărbatul avea și alte antecedente. Pe 24 octombrie 2014, a condus un autoturism pe o stradă din Suceava, tot fără permis, iar în momentul în care a fost depistat de polițiștii rutieri s-a legitimat verbal, fără a prezenta vreun document în acest sens, sub identitatea unui alt bărbat. Pe baza informațiilor false furnizate de acesta, agentul constatator a întocmit procesul-verbal de constatare, în care au fost consemnate date nereale.

Șirul infracțiunilor sale s-a oprit la Piatra Neamț, când a fost prins de polițiști și a fost condus la Penitenciarul Bacău, unde va avea timp să se gândească mai bine la faptele sale.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘofer prins cu alcoolemie de peste 1,00 mg/l
Articolul următorAccident grav, cu trei morți, la Filipești, Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.