ambulanta 20Un bărbat, care descărca niște plăci de granit dintr-un camion, la sediul unei firme de monumente funerare din cartierul Ciritei, din Piatra-Neamț, a fost victima unui accident grav, în această dimineață (3 august).

Una din plăci s-a rupt și o bucată grea a căzut peste muncitor și i-a strivit ambele picioare. Martorii accidentului au sunat la 112, dar imediat s-au mobilizat și au reușit să dea placa la o parte.

”La locul indicat s-au deplasat pompierii Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială FRAP şi o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, constatând că placa a fost  îndepărtată de câteva persoane din zonă”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

”Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost imobilizat de echipajele participante, a fost preluat din lada maşinii şi transportat la spital de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, cu traumatisme la nivelul picioarelor, bazinului şi coloanei vertebrale”.

La locul accidentului s-au dus și polițiști, și un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. Conform precizărilor făcute de subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”. (C.M.)