Un bărbat de 59 de ani, din Rediu, a ajuns la spital, în după-amiaza de 23 aprilie, după ce a luat foc. El a suferit arsuri pe spate și la cap, după ce-a intrat în grajdul care ardea, ca să salveze un animal.

La locul evenimentului, s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijiniţi şi de doi voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din orașul Roznov”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Flăcările au mistuit acoperișul grajdului, pe o suprafață de 50 mp, și o jumătate de tonă de fân. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de ”focul deschis în spații deschise”, iar primul ”material” care s-a aprins a fost fânul. Proprietarul a dat foc unor gunoaie în spatele grajdului și a plecat în casă. Niște scântei, luate de vânt, au ajuns pe fân și așa a luat foc întreaga anexă. După ce-a fost examinat de medici și a îngrijirile necesare, omul a fost trimis acasă, neimpunându-se internarea.

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  • Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
  • Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
  • Supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii;
    • Utilizarea focului deschis la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;
  • Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleţi, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control;
  • Responsabilizarea adulţilor în ceea ce priveşte jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz, etc). (C.M.)

 

 

 

 

Articolul precedentA murit la înmormântarea tatălui
Articolul următorElevă lovită de mașină în fața școlii, șoferul a fugit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.