0:00

Bănci ţepuite, autorul reţinut şi apoi eliberat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, de 51 de ani, din Piatra-Neamţ, a fost reţinut de poliţişti, dar plasat sub control judiciar de procurorul de caz, deşi este cercetat pentru 16 infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi 10 de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„La data de 15 iunie, poliţişti de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamț au efectuat două percheziţii în municipiul Piatra Neamț, la locuinţele unor persoane suspectate de complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente şi suporturi de stocare a datelor. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2014, un bărbat de 51 de ani, din Piatra Neamț ar fi întocmit în fals mai multe înscrisuri necesare altor 10 persoane cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, toate din Piatra Neamț”.

Din anchetă a rezultat că persoanele „ajutate” cu adeverinţe şi alte documente false au reuşit să obţină credite bancare în valoare totală de 24.000 de lei. Probabil pe principiul că răul a fost deja făcut şi oricum câte un lup mâncat de oaie mai trebuie din când în când, procurorul care a preluat dosarul a decis ca personajul principal să fie cercetat în stare de libertate, dar totuşi l-a obligat ca o dată pe săptămână să meargă să dea cu subsemnatul la poliţie. (C.M.)

Articolul precedentO femeie a născut în WC, bebeluşul a murit!
Articolul următorPoliţist local – şpagă de 100 de lei pentru mers pe interzis
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.