0:00

Sâmbătă, 10 februarie, la Hotel „Ozana” din Târgu-Neamţ, aproximativ 180 de persoane s-au adunat la cea de-a VIII-a ediţie a Balului Vânătorilor organizat de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor „Zimbru”. Vânătorii, alături de soţii, au fost întâmpinaţi aşa cum se cuvine de către Ion Huţanu, preşedintele asociaţiei şi de ing. Eugen Nica, directorul executiv al asociaţiei.

„Vă spun bun venit la Balul Vânătorilor din cadrul Asociaţiei Zimbru şi vă urez La Mulţi Ani pe 2018! Ne aflăm într-o frumoasă locaţie, respectiv Hotel Ozana, al cărui patron domnul Florin Şoric, membru fondator al asociaţiei a organizat această minunată petrecere. În această seară veţi avea parte de bucate tradiţionale vânătoreşti şi vinuri de calitate superioară. Totodată, muzica va fi pe placul tuturor. Poftă bună!”, a transmis Ion Huţanu, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Zimbru.

Sunt deosebit de onorat să particip la acest bal al vânătorilor din Târgu-Neamţ. Este un festin al vânătorilor, o castă selectă pe care eu o consider o formaţiune bine organizată şi respectată de către comunitatea din Târgu-Neamţ. Sunt plăcut impresionat de modul cum a fost organizat acest bal al vânătorilor, începând cu meniul, invitaţii, premiile. Voi reveni cu mare drag, ori de câte ori voi fi invitat la acest festin vânătoresc”, a declarat  Romeo Laurenţiu Enea, venit tocmai din Bacău.

Organizatorii au pregătit un adevărat festin culinar ce a constat în meniuri vânătoreşti şi vinuri alese. Pastramă de cerb, salam uscat de mistreţ, prepeliţe afumate, mâncare rece de vânat, păstrăvi la cuptor, medalion de mistreţ şi cerb în sos de vin, toate stropite cu vin alb sec, demisec şi roze.

Totodată, a fost organizată şi o tombolă, în care cei mai norocoşi dintre vânători au câştigat un mistreţ, o căprioară, peşte crap, raţă sălbatică, răţoi sălbatic, iepure de câmp, fazan şi multe alte premii.

Seara a continuat pe ritmurile muzicii populare, fapt ce i-a făcut pe vânători să-şi scoată nevestele la dans.

Articolul precedentACTUALIZARE Incendiu de la o aerotermă! Starea victimei!
Articolul următorAutorii jafului anului de la Iaşi au încercat şi în Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.