iasi colegiul unirea pascani
Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ Paşcani

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ Paşcani a organizat vineri, 30 octombrie, în sala de spectacol a Clubului Elevilor şi Copiilor Paşcani, ediţia a IX-a a spectacolului concurs ”Balul Bostăneilor”.

Evenimentul este o activitate extraşcolară, iniţiată de prof. Daniela Orăşanu, ca o replică românească a sărbătorii de Halloween, cu scopul declarat de a promova tradițiile populare românești, manifestarea discretă, adolescentină, a patriotismului și naționalismului.

Prin formatul spectacolului este stimulat spiritul de echipă, coeziunea între elevii unei clase şi mândria de a o reprezenta cu succes, au anunțat organizatorii într-un comunicat de presă.

Tema din acest an, propusă de organizatori, clasa a X-a C, alături de profesor diriginte Creţu Valerica dar şi de reprezentanţii Consiliului Şcolar al Elevilor, este:  ”Povești , Povestiri – Ion Creangă”.

Probele la care vor participa echipele claselor a IX-a şi a X-a înscrise în competiţie sunt următoarele: Neamurile lui Nică; Lada de zestre a bunicii; Unde-i graiul de-altădată?; Unde-i joc și voie bună!; Pot și eu cânta ca ei!; Românii au talent. La final, juriul  va decide echipele care câştigă bostanul de aur, de argint şi de bronz”, a precizat prof. Elena Raicu, de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, înainte de debutul manifestării. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPercheziţii la magazinele şi locuinţele contrabandiştilor
Articolul următorDotare medicală de top la Socola!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.