iasi colegiul unirea pascani
Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ Paşcani

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ Paşcani a organizat vineri, 30 octombrie, în sala de spectacol a Clubului Elevilor şi Copiilor Paşcani, ediţia a IX-a a spectacolului concurs ”Balul Bostăneilor”.

Evenimentul este o activitate extraşcolară, iniţiată de prof. Daniela Orăşanu, ca o replică românească a sărbătorii de Halloween, cu scopul declarat de a promova tradițiile populare românești, manifestarea discretă, adolescentină, a patriotismului și naționalismului.

Prin formatul spectacolului este stimulat spiritul de echipă, coeziunea între elevii unei clase şi mândria de a o reprezenta cu succes, au anunțat organizatorii într-un comunicat de presă.

Tema din acest an, propusă de organizatori, clasa a X-a C, alături de profesor diriginte Creţu Valerica dar şi de reprezentanţii Consiliului Şcolar al Elevilor, este:  ”Povești , Povestiri – Ion Creangă”.

Probele la care vor participa echipele claselor a IX-a şi a X-a înscrise în competiţie sunt următoarele: Neamurile lui Nică; Lada de zestre a bunicii; Unde-i graiul de-altădată?; Unde-i joc și voie bună!; Pot și eu cânta ca ei!; Românii au talent. La final, juriul  va decide echipele care câştigă bostanul de aur, de argint şi de bronz”, a precizat prof. Elena Raicu, de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, înainte de debutul manifestării. (M. TEODOROF)

1 COMENTARIU

Comments are closed.