0:00

Băieţel de numai un an opărit cu supă clocotită este în stare gravă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri după-amiază, 11 septembrie, un băieţel de doar 1 an, din comuna Urecheni, a fost opărit cu supă clocotită abia luată de pe aragaz.

În urma acestui accident casnic, copilul a suferit arsuri de gradele II şi III, pe aproximativ 43% din suprafaţa corporală. Copilul a fost preluat, în stare gravă, intubat, de către un echipaj medical al SAJ Neamţ şi a fost transportat la Centrul de Primiri Urgenţe din Târgu-Neamţ. Medicii urgentişti de aici au considerat că starea micuţului este foarte gravă şi au cerut transferul interclinic la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi.

„Copilul în vârstă de un an a suferit un accident casnic (mama a vărsat oala cu supă peste el, accidental), a fost internat în Unitatea Funcţională Arşi ATI cu diagnosticul de Arsură prin contact (lichid fierbinte), grad  II-III, extremitate cefalică, trunchi, membre superioare, aproximativ 43% suprafaţă corporală. În prezent pacientul este intubat orotraheal, ventilat mecanic. În cursul serii de ieri s-a efectuat tratamentul chirurgical primar al leziunilor de arsură, pansament cu presiune negativă. Se continuă în secţia ATI tratamentul de suport al funcţiilor vitale. Sperăm la o evoluţie favorabilă, dar deocamdată nu putem spune că este în afara oricărui pericol”, a precizat dr. Sidonia Susanu, şeful Secţiei Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul unităţii medicale ieşene.

Poliţiştii nemţeni au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă pentru a stabili cine este responsabil pentru starea în care se află micuţul.

„La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au fost sesizați de către un bărbat de 46 de ani, din Urecheni, cu privire la faptul că fiul său, de 1 an, ar fi suferit arsuri, în urma unui incident din locuința proprie.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce minorul de 1 an se afla cu mama acestuia, într-un imobil din Urecheni, profitând de un moment de neatenție, s-ar fi apropiat de aragaz, trăgând o oală cu lichid fierbinte, care ar fi căzut peste el”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentO maşină a ars în faţa Primăriei Roznov
Articolul următorFemeie din Văleni, urmărită internaţional, a fost prinsă în Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.