0:00

BACĂU: Sătui de pasivitatea poliţiei, şi-au pus camere de supraveghere pe balcon, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBăcăuanii care s-au săturat să le tot spargă hoții mașinile și-au montat la ferestre camere de supraveghere. Cei care au apelat la aceasta metodă spun că au făcut plângeri la poliție de fiecare dată când le-au dispărut trusele cu scule, roata de rezervă, benzină din rezervor sau oglinzile, însă hoții nu au fost prinși. Așa că s-au gândit să facă o mica investiție și să ajute poliția la identificarea autorilor, punându-le la dispoziție imaginile surprinse de camera de supraveghere. O astfel de initiativa a avut-o un băcăuan care locuiește pe strada Aviatorilor, la blocul nr. 18. Bărbatul obișnuiește să-și parcheze mașina în spatele blocului, iar în câteva rânduri hoții i-au golit rezervorul. Dupa ce și-a montat camera de supraveghere, hoții au dat din nou târcoale mașinii, iar imaginile cu flagrantul au fost duse la poliție.

“Se pare că de această ispravă au auzit și hoții pentru că de atunci nu au mai apărut în zonă. Știu că în același mod a fost prinsă o altă persoană care a tăiat un brad pentru sărbători, din grădina unui alt bloc”, a declarat Ioan Târca, președintele Asociației de proprietari nr. 51.

Pe strada Garofitei, proprietarul unei alte mașini și-a montat propriul sistem de supraveghere. “Mi-am găsit mașina zgâriată de nenumărate ori, iar odată m-am trezit fără oglinzile retrovizoare. Cel care îmi scrijelea mașina era un vecin invidios pe succesul meu în afaceri, însă, hoții care m-au lăsat fără oglinzi nu au fost prinși. Mi-am montat între timp și o alarma silențioasă la mașină și îi aștept pe eventualii hoți ca să-i pot da pe mâna poliției”, spune Valentin Grozea.

Articolul precedentBACĂU: Tânără din Moinești ucisă în Austria
Articolul următorPenicilina Iaşi – Ştiinţa Bacău (sâmbătă, ora 17:00)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.