braconaj 01* Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci au efectuat, la data de 28 aprilie, în jurul orei 23:30, semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe D.J. 252 A, în localitatea Horgești. Conducătorul vehiculului nu a oprit la semnalele polițiștilor și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului, care a fost blocat în trafic, după aproximativ 500 de metri. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 25 de ani, iar în autovehicul se mai aflau patru pasageri cu vârste curpinse între 17 și 33 de ani, toți din comuna Horgești. În portbagajul autovehiculului au fost identificate 2 plase de tip monofilament cu lungimea de 150 m fiecare, despre care cei în cauză au declarat că le aparțin și intenționau să le întindă pe luciul de apă al iazului piscicol Horgești, pentru a prinde pește. Plasele monofilament, cu lungimea de 300 m, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de plasă tip monofilament.

* Patru persoane, bănuite de furt calificat, au fost conduse la sediul Poliției Orașului Buhuși pentru cercetări. Din locuințele lor polițiștii au ridicat obiecte de mobilier și alte bunuri, provenite din săvârșirea infracțiunilor. La data de 28 aprilie, polițiștii din Buhuși au efectuat, în baza autorizațiilor emise de Judecătoria Buhuși, trei percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de furt din locuință. Au fost identificate și ridicate canapele și alte obiecte de mobilier, precum și o combină muzicală, bunuri provenite din săvârșirea infracțiunii de furt calificat comisă în dauna unui persoane din comuna Blăgești. Bunurile au fost restituite persoanei vătămate. La sediul unității de poliție au fost conduși, în vederea cercetărilor, patru bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 33 de ani. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

* La data de 28 aprilie, în jurul orei 19:15, pe DJ119 B, în localitatea Mărgineni, s-a produs un accident rutier în urma căruia o persoană a suferit leziuni grave. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 40 de ani, care circula pe bicicletă pe DJ 119 B, pe podul care traverseaza pârâul Carligata, s-a dezechilibrat și a intrat în coliziune cu o localnică de 53 de ani, pieton care se deplasa regulamentar, după care a intrat în balustrada metalică de protecție a podului. În urma evenimentului rutier biciclistul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Bacău pentru îngrijiri medicale și a rămas internat la Secția Neurochirurgie. De asemenea, persoana de sex feminin de 53 de ani a primit îngrijiri la aceeași unitate medicală, fără a fi necesară internarea sa. Celor două persoane implicate în evenimentul rutier le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Compartimentul de Relații Publice al IPJ Bacău

Articolul precedentSUCEAVA: Copil accidentat mortal de o femeie fără permis
Articolul următorBACĂU: 22 de Loganuri noi pentru poliţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.