0:00

BACĂU: Parc industrial la Oneşti?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCezar Olteanu, consilier judeţean din partea PNL Oneşti, disperat de situaţia RAFO, a citit în plenul CJ Bacau “Apelul pentru salvarea Oneştiului”, informează “Deşteptarea”. Declaraţia sa a început cu un citat din comunicatul companiei către Bursa de Valori Bucureşti, privind demararea vânzarii şi valoarea instalaţiilor: “Preţul de vânzare al activelor şi utilajelor se va stabili în baza preţurilor utilajelor pe piaţa second-hand (utilaje folosite), dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locala româneasca în ziua semnării contractelor de vânzare-cumpărare a utilajelor”.

Cezar Olteanu arată că acesta este sfârşitul unui mare combinat: “O platformă industrială în care îşi aveau locul de muncă peste 25.000 de salariati de pe întreaga Vale a Trotuşului şi de care depindea traiul a sute de mii de locuitori ai zonei”. Liberalul afirmă că, în 25 de ani, Oneştiul s-a înjumătăţit, având o populaţie îmbătrânită şi sărăcită. Deşi municipiul dispune de multe atuuri – infrastructură industrială, acces la drum european, facilităţi de şcolarizare, forţă de muncă calificată -, investitorii nu au apărut. Din fericire, mai declară Olteanu, judeţul are experienţe de succes: HIT Park Hemeiuş, Centrul de Afaceri şi Expoziţii “M. Cancicov”, Incubatorul de Afaceri.

Iată şi solicitarea: “Cred că a venit momentul ca această experienţă sa fie diseminată în teritoriu şi de aceea fac un apel către Consiliul Judeţean să vină alături de comunitatea oneşteană pentru a realiza în comun un proiect îndelung cerut şi aşteptat de aceasta: un parc industrial. Edificarea unui parc industrial ar putea să însemne momentul renaşterii acestuia şi a Văii Trotuşului.”

Articolul precedentBACĂU: Bătălie cruntă pentru şefia ISJ
Articolul următorBOTOŞANI: Accident cu maşină de fiţe
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.